Extra zorg en aandacht ziet, ruikt en proeft u

Deli Harmony werkt nauw samen met biologische boeren die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor dierenwelzijn, milieu, natuur en landschap. Omdat we het belangrijk vinden dat er goed voor de dieren wordt gezorgd, volgende generaties ook van lekker vlees kunnen genieten én ze grote invloed hebben op de kwaliteit van onze eindproducten.

We zijn trots op de manier waarop ‘onze boeren’ met hun vee omgaan. Alle dieren hebben ruimte om te leven en te groeien. Ze krijgen uitsluitend biologisch voedsel en stress wordt tot een minimum beperkt.

Vlees van dieren die zich prettig voelen houdt meer sap vast en is lichter van kleur. Dit positieve resultaat van extra zorg en aandacht ziet, ruik en proeft u.

Omdat we met alle boeren om tafel zitten weten we precies waar de oorsprong van een product ligt en kunnen we afnemers altijd goed informeren. Ons gezamenlijk doel is zo economisch mogelijk en zonder verlies te werken, zodat we een breed assortiment producten voor een aanvaardbare consumentenprijs kunnen leveren. Door de boeren een goede prijs voor de grondstoffen te betalen, bevorderen we eerlijke handel en duurzame ontwikkeling binnen de biologische veehouderij.

Trots op onze boeren

Onze inkoper heeft nauw contact met de biologische boeren: “We werken meestal samen met Nederlandse boeren, simpelweg omdat de kwaliteit van ons vlees bijzonder hoog is. Wanneer een boer contact met mij zoekt omdat hij ook gelooft in de kracht van biologisch, onderzoeken we eerst of hij voor honderd procent achter onze werkwijze staat. Als dat het geval is moet er vaak een nieuwe stal worden gebouwd óf een bestaande stal worden omgebouwd om aan de scherpe eisen te kunnen voldoen. Tijdens dat proces en gedurende de rest van de langdurige samenwerking houden we intensief contact om te horen wat er speelt, zodat we waar nodig kunnen ondersteunen. Want het puurste product met de beste smaak ontwikkel je samen.”

Hier vindt u onze boeren

"Twintig jaar geleden ging ik van 135 naar 65 zeugen. Zodat elk individueel dier de aandacht krijgt die het verdient en genoeg ruimte heeft. Een groter leefoppervlak vermindert namelijk de infectiedruk en dat komt de gezondheid van mijn varkens en de kwaliteit van het vlees ten goede.”

Floor
Floor biologische varkensboer van het eerste uur

"Henk van Oers overtuigde mij dertig jaar geleden van de toegevoegde waarde van biologisch boeren. Ik ben hem daar nog elke dag dankbaar voor. Deze werkwijze geeft mij zoveel voldoening. Sterker nog: als ik mijn varkens lekker in het stro zie liggen weet ik dat dit voor mij de enige manier is."

Theo
Theo biologische varkensboer van het eerste uur